Kako postati član

Teozofsko društvo čine proučavatelji koji pripadaju bilo kojoj religiji svijeta ili nijednoj, a koji su ujedinjeni oko glavnih ciljeva društva. Njihova povezanost ne stvara se putem zajedničkog vjerovanja, već putem zajedničke potrage i težnje za Istinom u okruženju slobode mišljenja. U Društvo se primaju oni koji su suglasni sa njegovim ciljevima i koji su spremni pridržavati se Pravila.

 

Pojedincima koji su zainteresirani za prijavu u Društvo preporučuje se prisustvo na sastancima lokalnog Kruga, Lože ili grupe i upoznavanje s literaturom koju je Društvo izdalo ili kontakt sa članovima društva koji su najbliži njihovom mjestu stanovanja. Prijava za članstvo u Društvo može se podnijeti u Loži, Krugu ili grupi koja postoji u vašoj zemlji. Nakon godinu dana od kako je ispunjena prijavnica i nakon što se kandidat uvjerio da je njegova odluka stalna i nakon što je jasno razumio pravila i način djelovanja Društva, šalje se prijavnica u Adyar na potvrdu. Neke nacionalne Lože zahtjevaju da kandidat mora imati dva “kuma” koji garantiraju da je kandidat razumio i prihvatio prava i dužnosti članstva u T.D. “Kumovi” se stječu unutar godine dana probnog perioda, a oni imaju dužnost da pomognu kandidatu oko literature, razjašnjenja nejasnih pitanja i da ga upoznaju sa svrhom i načinom djelovanja Društva.

 

Sjedišta teozofskih društva, asocijacija ili krugova možete pronaći ovdje: https://www.ts-adyar.org/ts-locations-0

 

Ako u Vašoj zemlji ne postoji Krug, Loža ili Sekcija, možete se obratiti najbližoj koja postoji i zatražiti osnovne informacije i pomoć.

Hrvatska: teozofija@teozofija.net

 

Zainteresirani pojedinac se  u svakom slučaju može prijaviti za članstvo u Adyaru u Indiji, gdje će se njegovo članstvo voditi kao “Fellows-At-Large” (FAL).

Obrazac zahtjeva za takvo članstvo može se dobiti e-poštom:

secy.hq@ts-adyar.org

ili pisanjem direktno na adresu:

International Secretary
The Theosophical Society
Adyar, Chennai, 600 020, India.